Region Vijesti

Beograd: Četvero povrijeđenih, 18 privedenih

Četiri lica su povrijeđena, a 18 je privedeno, među kojima i tri maloljetnika, zbog remećanja javnog reda i mira na vječitom derbiju u Beogradu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Uoči početka utakmice fudbalskih klubova “Crvena Zvezda” i “Partizan”, grupa navijača sa južne tribine “Marakane” gađala je bakljama i stolicama navijače na istočnoj tribini, a dalje nasilje spriječila je žandarmerija koja je odmah intervenisala, javljaju beogradski mediji.

U MUP-u je rečeno da je na sjevernu i južnu tribinu uneseno dosta pirotehničkog materijala.

Na popularnom “jugu” okupljaju se najvatreniji navijači FK “Partizan”, koje predvodi navijačka grupa “Alkatraz”, dok su njihovi rivali za “prevlast” na tribini, takozvani “Zabranjeni”, najavili da će se okupljati na istočnoj tribini stadiona u Ljutice Bogdana.

Prvi sukobi između navijača koji podržavaju dva najpopularnija i najtrofejnija kluba u Srbiji, počeli su još sinoć u Makedoniji.

Makedonski mediji su objavili da su se dvije grupe navijača “Crvene zvezde” i “Partizana” potukle noćas u međunarodnom vozu na stanici u Kumanovu.

Prema prvim policijskim izvještajima, oko 20 navijača ušlo je sinoć oko 21.00 čas u voz u Skoplju, na put na derbi dva tima u Beograd, a tuča je izbila sat poslije ponoći, kada je u voz u Kumanovu upala druga grupa od 16 navijača sa bejzbol palicama.

U sukobu je, kako se navodi, lakše povrijeđeno nekoliko lica, polomljena su tri prozorska stakla na vozu i pričinjena materijalna šteta na enterijeru.

Policija radi na utvrđivanju identiteta preostalih 14 navijača koji su ušli u voz na stanici u Kumanovu.

 

Srna/Informer.ba