Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Beograd: Namamio maloljetnicu preko Facebooka, snimio silovanje, pa je ucjenjivao

Marjan P. (20) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je preko Facebooka namamio maloljetnicu (15) i potom je silovao.

Kako navodi Blic, on je i snimio prisilni seksualni odnos i video-snimkom ucjenjivao djevojčicu.

Osumnjičeni je u kontakt sa djevojčicom (15) stupio predstavljajući se na Facebooku kao DJ Toni, a zatim joj je poslije četovanja predložio da se upoznaju.

“Djevojčica je prihvatila prijedlog i oni su se sastali, nakon čega je Marijan P. maloljetnicu odveo u svoj stan, gdje joj je predložio seksualni odnos.

Djevojčica je odbila njegov prijedlog, ali je osumnjičeni uprkos tome napao i silovao.

‘Cio prisilni seksualni odnos snimio je svojim mobilnim telefonom”, kaže za “Blic” izvor iz beogradske policije.

Maloljetnica je o onome što se desilo u stanu Marjana P. ćutala nekoliko dana i nije se povjerila nikome. Policiji se obratila tek kad ju je Marijan P. ponovo pozvao insistirajući da ponovo dođe kod njega da vode ljubav, prijeteći da će, ukoliko odbije, snimak sa mobilnog telefona pokazati njenim roditeljima i staviti na Facebook.

Ubrzo nakon prijave Marijan P. je uhapšen, određeno mu je zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden istražnom sudiji.

Prema saznanjima “Blica” osumnjičeni je i ranije privođen, takođe zbog seksualnih delikata, i ranije su mu na meti bile djevojčice, kojima je prilazio na ulici i nasrtao na njih.

U beogradskoj policiji navode da ovo nije prvi slučaj silovanja poslije upoznavanja preko Facebooka.

Prvi takav slučaj dogodio se 2009. godine., kada je Aleksandar Neršković (45) iz Novog Beograda namamio na sastanak djevojčicu (13) iz Obrenovca kojoj se na Facebooku lažno predstavio kao Filip 007, koji ima 17 godina.

Nakon dopisivanja, razmjene e-mail adresa i brojeva mobilnih telefona, Nešković je djevojčicu silovao u svom automobilu, a zatim nastavio da je proganja dok ona nije sve ispričala roditeljima koji su slučaj prijavili policiji.

Prilikom hapšenja Neškovića, policija je u njegovom telefonu i kompjuteru pronašla više od 200 porno snimaka sa maloljetnicama, podsjeća “Blic”.

 

Informer.ba