Region Vijesti

Beograd: Nastavnik pipkao dječake i tražio da im ljubi polni organ?!

Troje djece, uzrasta od 11 do 13 godina prijavilo je profesora matematike, jedne beogradske osnovne škole, M. M. za psihičko i fizičko zlostavljanje, jer ih je pipkao i zavlačio im ruke u gaćice.

Ako kažeš nekome, je.aću ti tetku! – Ovim riječima B. M., majka dvojice dječaka uzrasta od 11 i 13 godina, počinje stravičnu priču o psihičkom i fizičkom zlostavljanju koje su, kako tvrdi, pretrpjeli njeni sinovi od nastavnika matematike M. M., kod koga su išli na privatne časove.

Vidno potresena žena kaže da je tu rečenicu nastavnik izgovorio njenom mlađem sinu dok ga je dodirivao preko pantalona.

Ona i njen suprug G. M. prijavili su nastavnika policiji i dodali da je on zbog pedofilije izbačen iz škole u kojoj je predavao. Međutim, direktorica ove obrazovne ustanove (čije je ime poznato redakciji, a koje ne objavljujemo kako bismo zaštitili privatnost dječaka) nije željela da komentariše slučaj.

Prve informacije saznali smo od komšinice čijeg je trinaestogodišnjeg sina takođe podučavao ovaj profesor i koja ga je takođe prijavila policiji. Dok su rješavali zadatke, nastavnik je dijete počeo da dodiruje po koljenima i zavlači mu prste ispod majice i pojasa. Tada je dječak zavapio: “Nemoj, M.!” Međutim, bolesnika to nije natjeralo da se obuzda, već mu je rekao da ćuti. Nastavio je, a dijete je do kraja časa pokušavalo da stisne noge i savije se tako da ovaj ne može da mu dodirne polni organ – objašnjava B. M., koja kaže da su njihova djeca od septembra šutila.

Bilo ih je sramota, a mislili su i da će dobiti batine. Stariji sin je prvi progovorio. Rekao nam je da mu je nastavnik stavio ruke u gaće i tražio da mu poljubi pišu! Zaprijetio mu je da nikome ne smije da kaže – priča majka, koja je odmah otišla kod mlađeg sina i saznala da je i njega dodirivao.

Kako nezvanično saznajemo, policija je upala u kuću ovog čovjeka i iz nje odnijela kameru, tri telefona, diskove i kompjuter. On je priveden 30. novembra i u pritvoru je zadržan 48 čsati, nakon čega je pušten.

U MUP su potvrdili da istraga još traje, zbog čega ne mogu da daju nikakve informacije.

Nastavnik: Nisam pedofil!

Diplomirani matematičar M. M., koji osnovcima drži časove privatno, potvrdio je da se nalazi pod istragom.

Nemojte objavljivati moje ime. Istraga je u toku – rekao je on, ne želeći da objasni zbog čega je bio u pritvoru.

Kratko je rekao da nije pedofil i da nije izbačen iz škole, već da je sam dao otkaz jer je želio da učini uslugu direktorici.

Nezavisne/Informer.ba