BiH Udarno Vijesti

Beograd: Radikali upali u salu gdje se održavao sastanak s parlamentarnom delegacijom BiH

Predsjednik Odbora za odbranu i sigurnost Skupštine Srbije Dušan Bajatović rekao je da je krajnje neprimjereno što su poslanici radikala prekinuli sastanak sa parlamentarnom delegacijom BiH, u pokušaju da nametnu temu koja im u tom trenutku odgovara.

“Ovaj sastanak imao je svoj dnevni red i mi ne možemo uz pomoć parlamentarne delegacije BiH rješavati otvorena pitanja koja imamo na Kosovu. Možemo ih samo obavijestiti o stavu Srbije, ali to mora biti zvanični, a ne stranački stav”, rekao je Bajatović novinarima u Skupštini Srbije.

On je naveo da su na sastanak odbora za odbranu i sigurnost Srbije i BiH poslanici radikala ušli u velikom broju, sa, kako je rekao, namjerom da izazovu incident, jer im to dnevnopolitički treba.

“Htjeli su da nametnu samo raspravu o Kosovu, odnosno da danas sjednica Odbora za sigurnost ne bude sastanak sa delegacijom BiH, nego sjednica odbora”, dodao je Bajatović.

On je rekao da ovo nije bio sastanak Odbora za odbranu i sigurnost Skupštine Srbije, nego sastanak sa parlamentarnom delegacijom BiH.

Delegacija Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH danas je u dvodnevnoj posjeti Beogradu tokom koje će se sastati i sa predsjednicom parlamenta Srbije Slavicom Đukić-Dejanović.

Predviđeno je da delegacija BiH posjeti parlament, Ministarstvo odbrane i Generalštab Vojske Srbije – najavljeno je iz Skupštine Srbije.

Delegacija BiH, koju predvodi predsjedavajuća Zajedničkom komisijom Dušanka Majkić, danas će se u Domu Narodne skupštine Srbije sastati sa Đukić Dejanović u 13.15 sati.

Drugog dana boravka, 29. septembra, delegacija iz BiH sastaće se sa predstavnicima Ministarstva odbrane, Generalštaba Vojske Srbije i Centra za mirovne operacije.


 

Informer.ba