Crna hronika Region Vijesti

Beograd: Rotvajler držao dijete u zubima 10 minuta

Rotvajler je sinoć oko 20 sati na Vidikovačkom vencu napao trinaestogodišnjeg dječaka i čitavih 10 minuta ga držao u zubima, sve dok Hitna pomoć nije uspjela da mu ga otrgne iz čeljusti.

Pas je djetetu pokidao mišić na desnoj nadlaktici i povrijedio rame, pa je ono s teških povredama prebačeno u Institut za majku i dete.

Dva mladića su šetala rotvajlera, koji se otrgao vlasniku iz ruku i munjevito otrčao ka grupici dece koja su se igrala u parkiću preko puta crkve. Skočio je na jednog dečaka i ugrizao ga za ruku. Dete je vrištalo, desetak ljudi je više od 10 minuta pokušavalo da razjarenu životinju odvoji od deteta, šutirali su ga, ali bezuspešno. Krv je liptila na sve strane, mislio sam da će mu otkinuti ruku ili udaviti. Tek su lekari Hitne pomoći uspeli da razdvoje psa i dete – priča jedan od očevidaca i dodaje da je u trenutku napada tuda prošla i interventna policija, ali da ih je samo uputila da zovu policiju iz stanice.

Vanjin brat Nemanja I. (17), koji je stigao tek pošto je došla Hitna pomoć, rekao  je da je dječak posle svega ipak dobro i da su uspjeli da mu ušiju ruku.

Mama mi je javila da je bata sada dobro, ali da će se dugo zadržati u bolnici – kazao je za Kurir Nemanja i dodao da je gledao kako su šinteri jedva uspeli da uhvate razjarenog rotvajlera.

Nemanja I. kaže da je čuo da je mladić koji je šetao rotvajlera Š. A. (17) iz Žarkova, koji nema roditelje i živi s tetkom. On je poslije napada psa na dječaka pobjegao s lica mjesta.

Kurir/Informer.ba