Region Udarno Vijesti

Beograd: Ultradesničarske organizacije protestovale protiv Haškog tribunala

Ultradesničarske orhanizacije “SNP Naši” i “Zavetnici” održale su sinoć proteste ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu zbog presude Haškog tribunala kojom su optužbi za ratni zločin oslobođeni hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Kako je saopšteno iz ovih organizacija okupljenima se obratio predsjednik Srpskog sabora Zavetnici, Stefan Stamenkovski kao i lider zabranjene organizacije “Obraz” Milan Obradović.

Na protestu koji je protekao bez incidenata pročitani su zahtjevi organizatora upućeni vlastima, u kojima se zatražili momentalni prekid pregovora za ulazak Srbije u Evropsku uniju, preispitavanje presuda Haškog tribunala pred Savjetom sigurnosti i Generalnom Skupštinom UN-a.

Zatraženo je i da Srbija ne dozvoli isporučenje Kapetana Dragana Hrvatskoj i da vlasti ne treba da dozvole integrisano upravljanje administratvnim prelazima na Kosovu.

Poručeno je da će ih srpski narod, ako treba, braniti i svojim životima.

Skup su obezbjeđivale jake policjske snage i Žandarmerija koja je bila opremljena opremom za razbijanje demonstracija.

Učesnici skupa su nosili srpske i zastave svojih organizacija, slike haškog optuženika Ratka Mladića kao i tarnsparente.

U Beogradu su protiv Haškog tribunala i u u subotu protestovale vanparlamentarne partije, Srpska radikalna stranka (SRS) i pokret “Dveri”.

AA/Informer.ba