Region Udarno Vijesti

Beograd: Voz s likom Hitlera

Vagon “Beovoza” na kojem je iscrtan lik Adolfa Hitlera i kukasti krst poslijednja dva dana “krstari” Beogradom. Beograđani koji su juče i prekjuče čekali Beovoz kod Vukovog spomenika bili su šokirani time što vide, a mnogi nisu ni željeli da uđu u tako iscrtani vagon.

U preduzeću “Železnice Srbije” nisu bili upoznati da imaju vagon sa likom jednog od najvećih zlotvora 20. vijeka, ali obećavaju da će ga što prije prefarbati.

Fotografiju sa grafitom na kojem su nacrtani Hitler i kukasti krst na “Beovozu” načinio je , inženjer Petar B. na stanici Vukov spomenik. Kaže da nije mogao da poveruje u to šta vidi, kao i da zato nije želio da se vozi “Beovozom”.

Dva dana gledam Hitlera i kukasti krst na “Beovozu” i to obično oko 16 sati, koji ide u pravcu Pančeva. Mnogi putnici zaobilaze taj vagon i neće da uđu na ta vrata. Ovo je više nego skandalozno da neko može da pusti vagone sa simbolima nacizma u saobraćaj. Vidio sam da se i drugi ljudi zgražavaju. A o počiniocu ovog nedjela nemam komentar ” kazao je Petar B.

U preduzeću “Železnice Srbije” kažu da prvi put čuju da su im nacistički simboli iscrtani na vagonu voza.

Sve vozove provjeravaju stručne službe i nevjerovatno je da se takav propust desio. Naravno da će taj vagon biti prefarban. Na mnogim našim vozovima nalaze se grafiti i te stvari ne možemo da preduprijedimo jer ne postoji video-nadzor, a u toku noći čuvari ne mogu da obiđu sve vozove, što pojedinici i grupe koriste za pisanje, šaranje, pa i pravljenje grafita ” priča za “Blic” Nenad Stanisavljević, direktor Medija centra preduzeća “Železnice Srbije”.

 

Blic/Informer.ba