Region Udarno Vijesti

Beogradski huligani napali vjerski objekat Rijaseta

U beogradskom naselju Borča nepoznata grupa huligana napala je vjerski objekat i polupala prozore na ulaznoj strani objekta, saopštio Rijaset Islamske zajednice Srbije.
Incident se desio u ranim jutarnjim satima, a u saopštenju Rijaseta navodi se da je pokušana provala ulaznih vrata, te izazivanje požara paljenjem automobilskih guma ispred objekta.

Širenje požara, kako se navodi, spriječili su vjernici sa lokalnim imamom, koji su došli na jutarnju molitvu oko 4.30 sati.

Osim značajne materijalne štete u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih, navodi se u saopštenju.

“Islamska zajednica Srbije ovom prilikom najoštrije osuđuje huliganski čin napada na nevinu bogomolju islamske zajednice i očekuje hitnu i neodložnu akciju nadležnih istražnih i sudskih organa u cilju otkrivanja i kažnjavanja izvršilaca ovog gnusnog čina”, saopštio je Rijaset.

Rijaset poručuje da vjerski objekti predstavljaju cijeli narod i napad na njih je ekvivalentan napadu na cijelu zajednicu, te stoga oni ne smeju biti predmet iživljavanja huligana.

“Napadače na verske objekte u kojima se uči i iz kojih se širi verska tolerancija i ljubav prema čoveku treba sankcionisati odgovarajućim kaznama kako se ovakva nedela ne bi ponavljala”, stoji u saopštenju.

Srna/Informer.ba