Region Udarno Vijesti

Beogradski mediji: Jadranka Kosor je “plaćenik albanske mafije”?!

Srbi i dalje bijesni na hrvatsku premijerku Jadranku Kosor koja je tokom posjete službenoj Prištini dala nedvosmislenu potporu Kosovskoj nezavisnosti i teritorijalnoj cjelovitosti, poručujući Kosovarima da u Hrvatskoj imaju najvećeg prijatelja u jugoistočnoj Europi, kroje oko premijerke i ozbiljnije optužbe.

Srpski tabloid “Press”, pozivajući se na svoje dobro obaviještene izvore, tvrdi da iza “ljubavi” između Kosorice i kosovskog premijera Hashima Thaçija stoje albanski lobi i njihovi kriminalni krugovi u Hrvatskoj, koji tajnim kanalima financiraju predizbornu kampanju HDZ-a, prenosi “Index.hr”.

List navodi da kako prema ovim informacijama, Kosorica ima zadatak što više napadati Srbiju, te da su procjene da će joj takva politika donijeti prijeko potrebne političke bodove u izbornoj utrci u Hrvatskoj. S druge strane, navodi se dalje, Albanci imaju svoj interes pravljenjem jakog fronta ka Srbiji.

“Ono što mi imamo kao informaciju, to je da su Albanci s Jadrankom Kosor napravili financijski aranžman i da je to glavni razlog njihove naprasne ljubavi, koja je demonstrirana prilikom njezinog posjeta Prištini. Taj novac uglavnom stiže od preprodaje droge, koja je glavni izvor prihoda albanskog podzemlja. Potpuno je jasno i da hrvatska premijerka sa zadovoljstvom provocira Srbiju već izvjesno vrijeme, pa joj je u te svrhe poslužio i susret s Thaçijem“, kazao je “Pressov” sagovornik na kojeg se pozivaju.

 

Informer.ba