Svijet Vijesti

Berlusconi ponovo pred sudom

Italijanski premijer Silvio Berlusconi pojavio se danas ponovo pred sudom u Milanu povodom optužbi za korupciju, tokom saslušanja na kojem se utvrđuje da li je neophodno održati suđenje.

Berluskoni je ispred zgrade suda kritikovao tužioce jer ga “ponižavaju” u vrijeme kada on ima “pametnija posla”, na dan kada je ubijen lider Al Qaide Osama bin Laden.

Italijanski premijer odbacio je optužbe koje su mu stavljene na teret kao “potpunu izmišljotinu”. Berlusoni demantuje da je uticao na povećanje cijene za televizijska prava njegove kompanije “Medijatrejd” i da je razliku u odnosu na tržišnu cijenu koristio za finansiranje političkih i ostalih aktivnosti.
Berlusconijev sin i još nekoliko osoba obuhvaćeni su istom optužnicom.

Današnje sudsko saslušanje održano je iza zatvorenih vrata.

“Postoji nešto što ne ide u dobrom pravcu za demokratiju, a to je da su državni lideri poniženi jer moraju da provedu sate pred sudom u vrijeme kada se dešavaju ovako važni međunarodni događaji”, rekao je Berlusconi pred zgradom suda.

Italijanski premijer suočen je sa još dva sudska procesa koji se vode protiv njega zbog korupcije i sa jednim u kojem je optužen da je platio za seksualne odnose jednoj maloljetnoj prostitutki, kao i da je zloupotrebio položaj.

 

srna/informer.ba