Ekonomija Vijesti

BH Telecom i Ericsson Nikola Tesla potpisali ugovor vrijedan 3,5 miliona eura

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle iNedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma, u Zagrebu su 28. septembra potpisali ugovor o proširenju radio dijela mreže BH Telecoma, najvećeg telekomunikacijskog operatora u Bosni i Hercegovini.

Ugovor je vrijedan 3,5 miliona eura i omogućit će bolje pokrivanje signalom mobilne mreže BH Telecoma, a rezultirat će i povećanjem kapaciteta te većim brzinama u 3G mreži. Izvedba ugovorenih poslova kreće odmah.

Nedžad Rešidbegović povodom potpisivanja ugovora je izjavio:

Ovaj je ugovor u skladu s našom strategijom osiguravanja atraktivnih usluga našim korisnicima uz adekvatnu brzinu prenosa i kvalitetan doživljaj, te istovremenu racionalizaciju troškova. S našim dugogodišnjim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom prevladali smo klasičan odnos isporučitelj-kupac i zajednički sarađujemo na uvođenju tehnologija koje donose dobrobit građanima i poslovnim subjektima u Bosni i Hercegovini“.

Gordana Kovačević komentirala je potpisani ugovor riječima da će realizacija ovog ugovora osigurati BH Telecomu da uvođenjem novih usluga prati trend vodećih svjetskih operatera i ostane lider na bosansko-hercegovačkom tržištu, a njegovim korisnicima omogućit će zadovoljstvo brzinom i novim uslugama.

Također je istakla da će se ugovoreni poslovi ostvariti, kao i do sada, u uskoj suradnji i uz tehničko razumijevanje stručnjaka obje kompanije, u partnerstvu i povjerenju.

 

Informer.ba