Crna hronika Vijesti

Biciklista teško povrijedio maloljetnog pješaka

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je jutros da je na području ovog kantona javni red i mir u četvrtak narušen u četiri slučaja u kojim nije bilo povrijeđenih osoba.

Na putevima u ZDK jučer se dogodilo 17 saobraćajnih nezgoda u kojim je jedna osoba zadobila teške, a dvije lakše tjelesne povrede.

POKUŠAJ KRAĐE KABLA KOJI STRUJOM NAPAJA PREDUZEĆE “CIMOS”

ZENICA – Nepoznati počinilac jučer je u krugu preduzeća „Željezara” izvršio pokušaj krađe visokonaponskog kabla koji napaja električnom energijom preduzeće „Cimos”.

DVOJICA ZENIČANA PRIVEDENE ZBOG KRAĐE POKLOPACA SA ŠAHTOVA

ZENICA – Službenici PU Zenica lišili su slobode I.G. i T.A. oba iz Zenice. I.G. i A.T. osumnjičeni su da su u blizini kapije broj 1 kompanije ArcelorMittal Zenica izvršili krađu poklopaca šahtova sa kolovoza.

KRAĐA NOVCA IZ KUĆE Z.DŽ.

ŽEPČE – Nepoznati počinilac jučer je u ulici Omladinska, izvršio tešku krađu u kuću vlasništvo Z.Dž. iz Žepča. Tom prilikom otuđena je određena količina novca.

BICIKLISTA TEŠKO POVRIJEDIO MALOLJETNOG PJEŠAKA

ZAVIDOVIĆI – Maloljetni pješak teško je povrijeđen kada ga je jučer na lokalnom putu u mjestu Kljenik biciklom udario njegov vršnjak. Povrijeđeni je prevezen na liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica.

POŽAR NA POMOĆNOM OBJEKTU VLASNIŠTVO H.R.

TEŠANJ – Jučer je u naselju Šije došlo do požara na pomoćnom objektu vlasništvo H.R. iz Tešnja. Požar je lokalizovan od strane pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Tešanj i mještana, a pričinjena je veća materijalna šteta.