BiH Vijesti

BiH: Obuka za koordinatore za deminiranje

Centar za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini i Koalicija za uključivanje protuminskih akcija u razvojne programe, pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Norveške organizirat će u Sarajevu obuku za više od stotinu općinskih i kantonalnih koordinatora za deminiranje.

Zvanično otvaranje obuke bit će upriličeno u ponedjeljak 5. novembra u hotelu Grand u Sarajevu sa početkom u 11.30 sati.

Prije početka trodnevne obuke na temu “Planiranje prioriteta protuminskih akcija u BiH”, prisutnima će se obratit predstavnici Norveške ambasade u BiH, kao i predstavnici Centra za uklanjanje mine u BiH i Koalicije za uključivanje protuminske akcije u razvojne programe.

Koordiantori za deminiranje u Federaciji i osobe vezane za deminiranje u Republici Srpskoj tokom treninga će se upoznati sa najnovijim istraživanjima o prioritetima u protuminskim akcijama u BiH, poboljšati komunikaciju između svih interesnih grupa uključenih u proces planiranja prioriteta za deminiranje na svim nivoima, te razmotriti mogućnosti za unapređenje sistema za odabir prioriteta za njegovu veću efikasnost i transparentnost, saopćeno je iz Handicap International.

Fena/Informer.ba