BiH

Dragan Paravinja privremeno će biti izručen Hrvatskoj

Ministar pravde BiH Bariša Čolak odobriće privremeno izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj, kako bi se rasvijetlile okolnosti nestanka maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, javlja portal “Vejesti online”.

Čolak će potpisati saglasnost za privremeno izručenje Paravinje zbog istrage koja se vodi o nestanku maloljetne djevojke.

Paravinju je krajem juna policija Republike Srpske uhapsila kod Srpca. Tokom kriminalističke obrade u banjalučkoj policiji on je priznao da je ubio Bilićevu i da je njeno tijelo bacio u rijeku Krku, da bi poslije to negirao, tvrdeći da je takvu izjavu dao “pod pritiskom policije“.

Sud BiH dostavio je potrebnu dokumentaciju na osnovu koje je odobreno privremeno izručenje Hrvatskoj, s obzirom da se Paravinja tome nije protivio.

Paravinja je pred sudom na Sokocu zbog krivičnog djela silovanja koje je počinio 2002. godine nepravosnažno osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora. Njegovo izručenje zbog istog krivičnog djela traži i Srbija, gdje je osuđen na zatvorsku kaznu od 4,5 godina.

Hrvatska policija još traga za Antonijom Bilić (17), koja je nestala 7. juna dok je stopirala kod mosta na Čikoli.

 

Srna/Informer.ba