BiH Udarno Vijesti

Bihać: Pomoćnik ministra marihuanu uzgajao za lične potrebe!?

U Bihaću je prije nekoliko dana u porodičnoj kući pomoćnika ministra za boračka pitanja Senada Felića pronađena droga. Iako MUP USK na svom portalu redovno izvještava o ovakvim događajima, ovaj slučaj nije unesen u elektronski bilten. Ta činjenica je u gradu na Uni proizvela različite komentare, pa i glasine.

”Dana 10. 8. 2011. godine oko 17.20 sati, uz dobrovoljni pristanak 50-godišnjaka iz Bihaća, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata i tom prilikom pronađene su tri PVC vaze sa zasađenom po jednom zeljastom biljkom koja svojim izgledom asocira na “cannabis sativu”, jedan paketić od alu-folije sa sadržajem biljne materije koja asocira na “cannabis sativu” te sedam stabljika visine oko 20 cm koje asociraju na “cannabis sativu”.

Pedesetogodišnjak je lišen slobode, a nad njim je zavedena kriminalistička obrada i podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” – obavijestio  je nakon pismenog upita Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Pokušaji da se razgovara sa Senadom Felićem nisu urodili plodom, jer se nije javljao na telefonski broj u Odjeljenju boračko-invalidske zaštite Bihać, gdje mu je radno mjesto načelnika. Na kućni broj javila se supruga koja  je rekla da je on odsutan. Komentar od ministra za boračka pitanja Ahmeta Egrlića nismo dobili, jer je bio nedostupan na službeni mobitel.

Nezvanično saznajemo da je Senad Felić inspektorima MUP-a USK izjavio da je drogu uzgajao za lične potrebe. Felić je, inače, ratni vojni invalid, piše Dnevni avaz.

 

Informer.ba