Region Udarno Vijesti

Bijelo Polje: U saobraćajnoj nesreći povrijeđeno devet ljudi

U sudaru autobusa “Podgorica ekspres” i šlepera u mjestu Slijepač most kod Bijelog Polja povrijeđeno je devet lica, od kojih dvoje teže.

Srđan Mašanović (37) iz Bara i Roza Ljumezi (49) iz Kotora teško su povrijeđeni u saobraćajnom udesu koji se dogodio sinoć kada su se sudarili autobus i šleper “skanija” iz Prijepolja.

Oni su nakon ukazane ljekarske pomoći u bjelopoljskoj bolnici prebačeni u podgorički Klinički centar. Ljekar Milivoje Stijović rekao je da ova lica nisu u životnoj opasnosti.

U nesreći su lakše povrijeđeni Danijela Pajić (29) iz Niša, Miroslava Rakočević (53) i Radosav Kićović (58) iz Podgorice i Kosara Himić (70) iz Kruševca, vozač i suvozač autobusa Kadrija Neljković (57) i Miodrag Kovačević (49) iz Podgorice i vozač šlepera Prijepoljac Elvis Ćosović (21). Oni su zbrinuti u bjelopoljskoj bolnici.

Vozač autobusa Kadrija Neljković kaže da je pri ulasku u nepreglednu krivinu ugledao šleper koji je dva puta udario u potporni zid, i dodaje da je sreća što je pobjegao na desnu stranu, jer bi u suprotnom posljedice bile katastrofalne. Prema njegovim riječima, u autobusu je bilo dvadesetak putnika.

Vozač šlepera Ćosović rekao je da se kretao iz pravca Podgorice i da je kamion u oštroj krivini počeo da proklizava, najvjerovatnije zbog kiše koja je padala uoči nezgode.

Uviđaj je obavila istražni sudija Osnovnog suda Vanja Rakonjac sa vještakom za saobraćaj Milenkom Čabarkapom i ekipom za uviđaje. Saobraćaj je u oba pravca bio u prekidu više od dva sata.

 

Srna/Informer.ba