Svijet Udarno Vijesti

Bilderberg grupa: Novi svjetski rat za brže smanjivanje populacije na zemlji?

Na posljednjem sastanku grupe Bilderberg, koju mnogi smataju “svjetskom vladom u sjenci”,  detaljno su  analizirani Kina, Irak, Rusija, te  kriza u EU, zaključeno  je da se stanovništvo planete smanjuje previše sporo, za šta je alternativa –  novi svjetski rat.

Mediji iznose pretpostavke da je ova moćna grupa, koju čine sadašnji i bivši političari, bankari, aristokrate i  biznismeni, govorila i o širenju vojnih dejstava u punom obimu na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi.

Na junskom sastanku u Sent Morisu, koji je kao i uvijek bio strogo zatvoren za javnost i dobro obezbijeđen,   grupa Bilderberg je, navodno, diskutovala i o podršci evru i zaključeno je da Grčka i ostale zemlje u zoni koja je u krizi treba da  plate dugove ostrvima ili čime već mogu….

Takođe, razgovarano  je o nastavku okupacije Iraka, te o  izazivanju niza kriza u Kini i Rusiji kako bi bili  podriveni njihovi finansijski sistemi kao i  o tome da sa alternativnim masmedijima i internetom koji neće biti kontrolisan “može nešto i da se uradi”…

Na sastanku “odabranih” mnogo se govorilo i o širenju vojnih dejstava u punom obimu na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi.

Kako o posljednjem zasjedanju ove grupe piše britanski “Gardijan”, ove godine je “Bilderberg bio mnogo širi nego  ranije. Veća gomila, više imena, više reportera”.

“Guardian” je primijetio i ruskog oligarha Alekseja Mordašova,   glavnog vlasnika i direktora kompanije Severstalj, čijoj je firmi-kćerki  “Severstalj zapadna Amerika”  Ministarstvo energetike SAD  – odobrilo kredit od 730 miliona dolara za modernizaciju čeličane u Dirbornu, država Mičigen.

To nije prvi  ruski oligarh na bilderberškom pragu. Na primjer, 2008. godine, kada su se “posvećeni” sastajali u Grčkoj, na Kritu, bio je pozvan Oleg Deripaska. Pritom, preciziraju britanske novine, proširenje kruga učesnika svjedoči o tome da se širi i krug interesa domaćina “sjedeljke”.

Zna se da je Bilderberški klub postavljen po principu masonske lože. Njegova struktura se sastoji iz tri kruga.

Spoljni je dovoljno širok i članovi tog kruga znaju samo dio prave strategije i pravih ciljeva organizacije.

Drugi, Upravljački komitet (Steering Committe), sastoji se od 35 ljudi kojima je 90 odsto poznat zadatak Grupe.

Najuži krug – Konsultativni komitet (Advosory Committe) – ima desetak članova koji u tančine znaju istinske ciljeve i strategiju organizacije i koji posjeduju sva ovlaštenja u vezi sa radom grupe u periodu između dva godišnja zasjedanja.

Dovoljno je reći da je zasjedanje  u Sent Morisu, od 9. do 12. juna ove godine, prošlo pod pokroviteljstvom samo jednog člana – Dejvida Rokfelera.

Ostali stalni članovi Konsultativnog komiteta, dakle najužeg tijela Bilderbrega,  su: Edmond de  Rothschild, Zbigniew Brzezinski, Paul Wolfowitz, Henry Kissinger, (sada pokojni), Richard Holbrooke, Etjen Davinjon, Henry Heinz i  Romano Prodi.

Novinari su prebrojali da aktiv kluba ujedinjuje 383 osobe, čiju trećinu čine Amerikanci – predstavnici aparata predsjednika SAD, Stejt departmenta, najkrupnijih korporacija, banaka i poslovnih krugova. Čitava ta “vojska” je naoštrena da sačuva i učvrsti sistem vladanja svjetskim poretkom na svoj bilderberški način.

 

Srna/Informer.ba