Region Udarno Vijesti

Biljana Plavšić: Radovan Karadžić je želio da se okruni za kralja RS-a

Radovan Karadžićprotjerao je princa Tomislava i sve Karađorđeviće iz Republike Srpske, jer je htio uspostaviti novu narodnu dinastiju kao i da se osobno okruni za kralja“, rekla je to bivša predsjednica Republike Srpske i ratni zločinac Biljana Plavšić u svojoj ispovijesti u emisiji “Ćirilica” koja će se emitirati večeras u 21 sat na Hepi TV, pišu srpske Novosti u najavi.

Plavšić će večeras govoriti o tome kako je Srbima namješten zločin u Srebrenici te o detaljima zašto je Ratko Mladić poslat na Drinu u vrijeme dok je Hrvatska vojska ušla u Banja Luku.

Voditelj Ćirilice Milomir Marić tvrdi za svoju gošću da je Plašić samo “čuvala” Republiku Srpsku kao i sporazum iz Daytona no da je na kraju suočena s optužbama gorim nego što su one bile za Karadžića i Mladića.

Podsjetimo kako je Plavšić iz zatvora izašla prije godinu i pol dana a bila je optužena za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine nad Bošnjacima i Hrvatima. Haškom sudu se dobrovoljno predala  2001. godine. Godinu dana kasnije priznala je krivnju za progon Muslimana i Hrvata u 37 općina u Bosni i Hercegovina.

Na kraju je odslužila nešto više od osam godina zatvora, što je oko dvije trećine kazne koja joj je bila izrečena.

Index.hr/Informer.ba