Crna hronika Udarno Vijesti

Bilten MUP-a KS za prethodna 24 sata

Policijski službenici III PU u ponedjeljak 23. januara u 01.00 sati u ulici Kurta Šorka, općina Novi Grad Sarajevo,  lišili su slobode K.A., rođenog 1992. godine u Zenici, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Z.S., rođenog 1993. u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Prilikom pretresa kod K.A. je pronađen a i oduzeta jedna cigareta sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu Marihuanu, dok je od Z.S. oduzet pištolj marke “CZ”., cal. 7,65 mm, sa okvirom i četiri metka istog kalibra, za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv K.A. i Z.S. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI “BROJLER”

U ponedjeljak 23. januara oko 19.40 sati u ulici Fetaha Bećirbegovića, općina Novo Sarajevo, dvije nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici d.o.o. “Brojler”. Tom prilikom nepoznate osobe su uz upotrebu fizičke snage, otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

RAZBOJNIŠTVO U VELIKOM PARKU

U ponedjeljak 23. januara oko 17.30 sati u Velikom parku, ulica Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, dvije nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad maloljetnim B.A. i M.N. iz Sarajeva. Tom prilikom nepoznate osobe su uz prijetnju nožem od B.A. i M.N. otuđile mobilni telefon i žensku torbu, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Z.I. LIŠEN SLOBODE NA OSNOVU POTRAGE

Policijski službenici I PU su u ponedjeljak 23. januara u 15.00 sati, na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, pronašli i lišili slobode Z.I., rođenog 1970. u Austriji, nastanjenog u Sarajevu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana u 16.20 sati Z.I. je predat na nadležnost službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Dž.H. LIŠEN SLOBODE ZBOG DVA PAKETIĆA DROGE

Policijski službenici III PU u ponedjeljak 23. januara u 12.10 sati u ulici Majdanska, općina Novi Grad Sarajevo, lišili su slobode Dž.H., rođenog 1988. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pretresa kod Dž.H. su pronađena i oduzeta dva paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu Marihuanu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv Dž.H. će biti preduzete zakonom predviđene mjere

M.A. LIŠEN SLOBODE ZBOG TEŠKE KRAĐE

Policijski službenici IV PU u ponedjeljak 23. januara u 13.15 sati, lišili su slobode M.A., rođenog 1986. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. M.A. je u ulici Zeleni ariš, općina Ilidža, izvršio tešku krađu u vikend kuću vlasništvo K.K. iz Sarajeva. Prilikom pretresa kod M.A. je pronađen dio otuđenih predmeta i provalnički alat. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.A. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti M.A..

B.E. I M.R. LIŠENI SLOBODE ZBOG OŠTEĆENJA APARATA ZA IGRE NA SREĆU

Policijski službenici III PU u ponedjeljak 23. januara u 17.30 sati, lišili su slobode B.E., rođenog 1989. u Sarajevu i maloljenog M.R., rođenog 1994. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo oštećenje tuđe stvari. B.E. i maloljetni M.R. su u prostorijama “Lutrije BiH”, ulica Trg solidarnosti, općina Novi Grad Sarajevo, upotrebom oštrog predmeta oštetili dva aparata za igre na sreću. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.E. i maloljetni M.R. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

KS: 28 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 28 saobraćajnih nezgoda, od toga 26 sa materijalnom štetom i dvije sa nastradalim osobama, kojom prilikom su dvije osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i tri neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba