Crna hronika Vijesti

Bilten MUP-a KS

Nepoznata osoba je u utorak 24. januara oko 13.30 sati u ulici Franca Lehara, općina Centar Sarajevo, izvršila krivično djelo razbojništva nad maloljetnim Dž.B. iz Sarajeva.

Tom prilikom nepoznata osoba je uz prijetnju šarafcigerom od Dž.B. otuđila mobilni telefon, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

A.Š. I Z.Dž. LIŠENI SLOBODE ZBOG KRAĐE U POKUŠAJU

Policijski službenici I PU u utorak 24. januara u 00.10 sati, lišili su slobode A.Š., rođenog 1977. godine u Sarajevu i Z.Dž., rođenog 1992. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa u pokušaju. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv A.Š. i Z.Dž. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Dž.I. LIŠEN SLOBODE ZBOG KRAĐE U POKUŠAJU

Policijski službenici II PU u utorak 24. januara u 14.50 sati, lišili su slobode Dž.I., rođenog 1984. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa u pokušaju. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Dž.I. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti Dž.I..

PJEŠAK ZADOBIO TEŠKE POVREDE U SAOBRAĆAJNOJ NEZGODI

U utorak 24. januara oko 17.45 sati, na raskrsnici ulica Paromlinska – Ložionička, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom putničko motorno vozilo marke “Opel Corsa”, reg. oznake O81-A-270, kojim je upravljao P.G., rođen 1982., nastanjen u Sarajevu, udarilo je i oborilo na kolovoz pješaka H.Z., rođenog 1978., nastanjenog u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je H.Z., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

KS: 23 SAOBRAĆAJNE NEZGODE

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 23 saobraćajne nezgode, od toga 19 sa materijalnom štetom i četiri sa nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a četiri lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno devet vozača, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava na upravljanje, četiri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrovana motorna vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Fena/Informer.ba