Region Udarno Vijesti

Bivši zatvorski cimer: Paravinja spava mirno, kao beba

Bivši zatvorski cimer Dragana Paravinje, osuđenog na 40 godina života “iza rešetaka” zbog ubistva Antonije Bilić, svjedoči da u šibenskoj kaznenoj ustanovi ubica Drnišanke “mirno spava, kao beba”.

Smiren je čovjek, kao da je kod kuće“, dio je svjedočenja Paravinjinog cimera u dokumentarcu RTL-a na temu Antonijinog nestanka.

Svjedok Paravinjinog ponašanja tokom izdržavanja kazne za monstruozni zločin, kaže i da je sa “cimerom” rijetko razgovarao o spoljnom svijetu.

Nekoliko puta smo se dotakli te teme, ali nije pokazivao nikakve emocije. Ništa nije komentarisao, ništa nije govorio. Jedina reakcija mu je bila provlačenje ruke kroz kosu. To je bilo to. Komotno je mogao biti doktor psihologije. A spavao je kao beba, smiren je čovjek, kao da spava kod kuće, uz ženu i djecu“, tvrdi sagovornik RTL-a.

Paravinjina majka, Ružica, posjetila ga je u zatvoru s djecom kojoj je, tvrde hrvatski mediji, objasnila da ne smiju zaboraviti da njihov otac nije “loš čovjek”.

Tvrdi i kako kod sina nije primijetila nijednu emociju, ili reakciju iz koje bi “pročitala da je napravio nešto grozno”.

Gledao me u oči i rekao da tu djevojku nikada nije vidio“, prenijela je Paravinjine riječi majka porodice koja i dalje vjeruje da njihov sin nevin i da mu je učinjena “velika nepravda”.

Ništa nije dokazano. Dokaza nema! On to nikada ne bi učinio. Nikad čak nije ni dobacivao za ženama i djevojkama“, svjedoči o Paravinjinom životu prije odlaska u zatvor otac Obrad.

Podsjetimo, Paravinja je 19. oktobra nepravosnažno osuđen na 40 godina zatvora na osnovu priznanja u Banjaluci nakon hapšenja, a onda i na osnovu materijalnih dokaza – kose, krvi, nađenih u kabini njegovog kamiona.

DNK analizom ljudskih kostiju, pronađenih u utorak u Modrušu kod Josipdola, potvrđeno je da je riječ o posmrtnim ostacima nestale 17-ogodišnje Drnišanke Antonije Bilić, što dodatno učvšćuje prethodno izvedene dokaze protiv Paravinje, u čiji je kamion djevojka ušla 7. juna prošle godine i tada je posljednji put viđena živa.

Paravinja je 12. novembra počeo štrajk glađu u šibenskom zatvoru i od tada je pod ljekarskom kontrolom.

Nezavisne/Informer.ba