BiH Udarno Vijesti

Blokirano na desetine srebreničkih sela

Stanje na području opštine Srebrenica je nepromijenjeno. Svi lokalni putevi su i dalje neprohodni, pa su sela u brdsko-planinskom području ove opštine blokirana, zbog visokih snježnih nanosa.

Regionalni putevi ka Bratuncu i Skelanima su relativno prohodni, a saobraćaj se odvija otežano zbog ugaženog snijega.

Sve ekipe za čišćenje puteva su na terenu, a trenutno su prohodni jedino putni pravci Potočari-Pale, Pale-Gaj, Potočari-Gornji Potočari i Potočari-Pećišta.

“Snijega ima i to puno. Noćas su bile najveće padavine. Imamo ovdje bolesne djece. Sada nam je teško da dođemo i do vode jer smo u potpunosti blokirani”, rekao je u telefonskom razgovoru Alija Krdžić, predsjednik Mjesne zajednice Brežani.

“Visina snijega u brdsko-planinskim područjima je od 100 do 140 cm. Ekipe su na terenu i intenzivno rade kako bi se stanje koliko-toliko normalizovalo”, izjavio je Hasudin Mustafić, stručni saradnik Civilne zaštite opštine Srebrenica

Pomoć Crvenog krsta Republike Srpske pristigla je u mjesnu zajednicu Kostolomci, ali su mještani ovih sela i dalje blokirani u snijegu.

“Danas je naša mjesna zajednica totalno odsječena. Nestaje hrane, podijelili smo između sebe prije neko veče brašno – zadnje što smo imali. Biće nam dovoljno u naredna dva-tri dana”, rekao je Milomir Trifunović, predsjednik Mjesne zajednice Kostolomci.

Ohrabrujuće je što snijeg ne pada jačim intenzitetom, pa će dežurne ekipe pokušati očistiti puteve bar do nekih sela.

 

Fena/Informer.ba