Crna hronika Udarno Vijesti

BMW-om se zabio u parkirana vozila pa pokosio dvije djevojke

Tri osobe su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer sat poslije ponoći u selu Batković kod Bijeljine, potvrdio je dežurni operativni Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Do nesreće je došlo kada je vozač automobila BMW Z. Dž. iz Novog Sela kod Bijeljine izgubio kontrolu nad vozilom, oštetio četiri parkirana vozila u centru Batkovića, pri tome naletjevši na dvije djevojke pješakinje. Osim vozača BMW-a, povrede su zadobile Z. K. iz Gornjeg Crnjelova i S. T. iz Velike Obarske, a svi povrijeđeni iste noći prebačeni su u bijeljinsku bolnicu gdje, im je ukazana pomoć.

Načelnik Odjeljenja hirurgije Milenko Popović, koji je jučer bio i dežurni ljekar, kazao nam je da niko od povrijeđenih nije životno ugrožen, ali da su zadobili površinske povrede i ogrebotine po licu i drugim dijelovima tijela.

Prema onome što smo saznali na licu mjesta, troje povrijeđenih posljedica su divljanja vozača BMW-a koji je bio u alkoholiziranom stanju. On je, navodno, te večeri iz Bijeljine stigao u Batković u vrijeme kada se u kafićima i na šetalištu u centru sela nalazio veliki broj mladih ljudi. Zbog drskog i provokativnog ponašanja vinovnik ove nesreće izbačen je iz jednog od kafića, ali je svojim automobilom nastavio divljati po selu.

U jednom trenutku izgubio je kontrolu nad vozilom i zakačio četiri parkirana vozila, pričinivši veću materijalnu štetu. Očevici tvrde da je potom udario u dvije djevojke, od kojih je jedna od siline udara odbačena preko drvene ograde u susjedno dvorište. Na mjestu nesreće ostala je jedna od njenih sandala i krhotine farova automobila, prenosi Dnevni avaz.

 

Informer.ba