BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

Boračka udruženja u utorak odlučuju o demonstracijama

Koordinacija boračkih udruženja Federacije BiH u utorak će donijeti odluku o mogućim demonstracijama, zbog nezadovoljstva tekstom Zakona o povoljnijem penzionisanju, piše danas Oslobođenje.

Njime, je predviđeno da će najveća penzija, generalska biti 1.500 KM, a da će penzija običnog vojnika biti manja nego je sada.

Na narednom sastanku, kako je izjavio Ismet Harbinja, predsjednik Udruženja penzionera i vojnih osiguranika u FBiH, razgovarat će se o fotografiji, na kojoj se ispod simbola fašizma i nacizma, vidi i predsjednik Udruge umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO-a, Ivan Jurčević.

“S obzirom da je ta Udruga članica Koordinacije boračkih udruženja vidjet ćemo može li Jurčević predstavljati svoju udrugu u  Koordinaciji”, istakao je Harbinja za Oslobođenje.

 

Fena/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • PREDSJEDNIČE VOJNI PENZIONERA FIB VALJDA JE DOŠLO VRJEME POSLE OSAM GODINA DA SE ISPRAVI OVA DISKRIMINACIJA OD 300-400 KM PO RJEŠENJIMA MANJIM OD KOLEGA KOJIMA SMO BILI NADREĐENI .VIDI SA MINISTRIMA HELEZOM I ČANBEROM A NARAVNO SVE POD KIK PREMIJERA NIKŠIČA DA SE TO HAIRLIH ZAVRŠI I UTEGNE SA PRIMJENOM DO IZBORA 2012 GOD .