Politika Vijesti

Borislav Bojić: Zabraniti vehabijske i slične pokrete

Član Komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Borislav Bojić ocijenio je da je nakon najnovijeg vehabijskog terorističkog napada u BiH potrebno razmisliti o zabrani vehabijskog pokreta i sličnih organizacija.

Ako je vehabijama osnovna djelatnost sveti rat – džihad, onda treba ozbiljno tome da pristupimo i da shvatimo da to nije šala“, rekao je Bojić Srni.

On je istakao da je napad vehabije Mevluda Jašarevića na Ambasadu SAD potrebno objektivno sagledati ne praveći od događaja nešto što on nije, ali i ne potcjenjujući ga.

Prema Bojićevim riječima, bezbjednosne strukture u BiH trebalo je ranije da preduzmu određene radnje kako do napada na američku Ambasadu ne bi došlo.

Mislim da bi određen broj ljudi koji se nalaze na čelnim pozicijama u sektoru bezbjednosti nakon ovog napada trebalo da razmisle o svojoj odgovornosti i da podnesu ostavku“, zaključio je Bojić ističući da je nedopustivo da se u velikom gradu kao što je Sarajevo neko šeta naoružan automatskim oružjem, a da to ne primijete pripadnici bezbjednosnih struktura.

On je zatražio da Komisiji za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH, koja je zadužena za parlamentarni nadzor nad ovim sektorom, budu dostavljene sve potrebne informacije kako bi se utvrdile činjenice u vezi sa napadom na Ambasadu SAD.

 

Srna/Informer.ba