Region Udarno Vijesti

Bosanac briferom izrezao dvojicu mještana Korčule

Dežurna istražna sutkinja dubrovačkog Županijskog suda Mariji Donatović Dabelić saslušala je i pustila na slobodu državljanina BiH Safeta B. (24) iz Tuzle kojeg je u ponedjeljak 29. avgusta ujutro uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje zbog prijetnji i pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda u Istražni centar dovela policija s otoka Korčule.

Safet će na slobodi dočekati sudski postupak, ali se zbog izrečene sudske zabrane neće smjeti približiti četvorici suparnika s kojima se noć prije sukobio u Blatu, na zapadnom dijelu otoka Korčule. zbog narušavanja javnog reda i mira Bosanac je, kao i njegov suparnik Tomislav F. (21) iz Blata zaradio i optužni prijedlog.

Epilog je to benignog sukoba koji je u kafiću “Korner” u Blatu na otoku Korčuli 28. avgusta oko 4 sata mogao završiti s vrlo teškim posljedicama.

Naime, nakon naguravanja s Tomislavom pri mimoilaženju u gužvi caffe bara “Korner”, Bosanac je otišao do svog vozila te uzeo metalni bokser i vratio se do kafića da se “do kraja” obračuna s Blaćaninom. No, u tome su ga spriječili gosti u kafiću ali mještani nisu mogli spriječiti Safetov ponovni susret s Tomislavom, što je uslijedio oko 5 sati na ulici Blata, piše Slobodna Dalmacija.

Državljanin BiH je tom prilikom krenuo ka Tomislavu s “briferom”, odnosno kacavitom- ispitivačem za struju a sukob su pokušali spriječiti Tomislavovi prijatelji iz Blata Dinko P. (32), Sveto B. (23) i Antonio F. (25). Brojčana nadmoć međutim nije “ohladila” Bosanca koji im je verbalno prijetio te ispitivačem lakše ozlijedio Dinka i Sveta kojima je zbog površinskih reznih rana liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Blato.

Bosanac je u nedjeljno jutro pronađen i uhapšen te doveden u policiju na krim-istragu nakon koje je priveden u istražni centar u Dubrovniku, prenosi Dnevni avaz.

 

Informer.ba