Svijet Udarno Vijesti

Bosanac u Francuskoj ubio suprugu pa zapalio djecu i sebe

Muškarac porijeklom iz Bosne i Hercegovine sinoć je u francuskom gradu Kuloz ubo suprugu pa zapalio automobil u kojem je bilo njegovo troje djece.

Tridesettrogodišnji muškarac parkirao je automobil na benzinskoj pumpi u blizini supermarketa Karfur, te polio automobil benzinom u kojem je bilo njegovo troje djece. Potom je sjeo u vozilo i zapalio vatru.

Kako prenose francuski portali, 33-godišnjak i dvoje djece od četiri i pet godina smrtno su stradali, dok je najstarije dijete od 11 godina uspjelo pobjeći sa teškim opekotinama.

“Dječak je zadobio teške opekotine po nogama i leđima. Lice mu je netaknuto i njegov život nije u opasnosti”, kazao je jedan svjedok AFP-u.

Istražioci su dolaskom u porodičnu kuću muškarca u mjestu Bur’en-Bres, 90 kilometara od Kuloza, zatekli leš njegove 29-godišnje supruge, takođe bosanskog porijekla.

“Očigledno je da se radi o ubistvu, a počinilac je najvjerovatnije suprug”, kazao je jedan istražilac. Sud je naložio obdukciju tijela žene, a prema prvim informacijama smrt je nastupila gušenjem.

Porodica od ranije nije bila poznata policiji.

 

 

Nezavisne/Informer.ba