Izdvojeno Svijet Udarno Vijesti

Bosanka prisilila na besplatni seks mušteriju u koju se ludo zaljubila

Da se posjeta prostitutki može pretvoriti u dugogodišnju noćnu moru na svojoj je koži najbolje osjetio jedan visokopozicionirani švicarski bankar.

On je, naime, još 2008. jednoj bosanskohercegovačkoj “dami noći” koja “radi” u Zürichu platio za nekoliko sati zadovoljstva, no njoj se visoki, mladi i bogati bankar toliko svidio da se u njega istoga trenutka zaljubila. Doznala je njegovo pravo ime, detalje iz njegova života i počela ga pratiti u stopu.

‘Osjećao sam se kao komad mesa’

Zahtijevala je da ju svakodnevno posjećuje, ne tražeći pritom novac. Svakodnevno mu je slala SMS poruke, pojavljivala se kod njega na poslu, zaustavljala ga na ulici, slala mu je e-mail poruke s prijetnjama da će ubiti i sebe i njega ako s njom ne nastavi vezu. Najavila mu je kako će sve otkriti bankarovoj supruzi ako je on bude ignorirao. Bankari su možda odvažni u finansijskim transakcijama, no kada su prijetnje ubistvom i otkrivanjem bivših posjeta došle na red, bankar je popustio. I tada je, kaže, ušao u još dublji krug pakla.

” Susreli bi se u kafiću, uz kafu i kroasane, a ona bi me odmah odvukla do prve hotelske sobe. Užasno, nijednom nisam stigao čak ni kafu popiti, osjećao sam se kao komad mesa koji je željela iskoristiti do krajnjih granica “– izjavio je bankar tokom suđenja prostitutki koju je, ne videći drugog izlaza, prijavio policiji. Bosanskohercegovačka se “kraljica pločnika” branila da su optužbe nebulozne.

Švicarski poreznici

Pa ko može čovjeka od 190 centimetara visine prisiliti da skine gaće? Ja ne mogu, to je sigurno” – ustvrdila je ova tridesetdevetogodišnjakinja. Sud joj je povjerovao da ga nije prisiljavala, no zato ju je osudio na 24 mjeseca zatvora zbog uhođenja i uznemiravanja, a kao dokaz su poslužile SMS poruke koje je slala bankaru te izjave svjedoka s njegova posla.

Ujedno, prihodom prostitutke pozabavili su se i švicarski poreznici koji su je dodatno kaznili jer su izračunali kako je “noćnim izletima” zarađivala oko 14 hiljada franaka na mjesec te nije imala pravo na socijalnu pomoć koju je primala, okoristivši se tako s čak 220 hiljada franaka.

S druge strane, ni bankar nije baš dobro prošao jer ga je nakon izbijanja afere napustila supruga, a zbog lošega publiciteta dobio je i otkaz u banci kojom je do tada upravljao.

 

Jutarnji.hr/Informer.ba