Izdvojeno Politika Vijesti

BOSS: SDP djeluje totalitarno

Bosanska stranka (BOSS) upozorila je na izrazitu radikalizaciju djelovanja Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, za koju navode da se pretvara u ekstremnu nedemokratsku stranku jer necivilizacijskim metodama namjerava onemogućiti djelovanje opozicije i od javnosti sakriti rad izabranih zvaničnika.

Iz BOSS-a je saopšteno da se dokaz totalitarnog djelovanja SDP-a BiH i njihovih podanika ogleda u namjeri da se na sutrašnjoj sjednici Opštinskog vijeća Tuzla usvoje izmjene Poslovnika o radu, na način da će biti formirana služba obezbjeđenja koja će građane pretresati kako bi bilo spriječeno da na sjednice Vijeća unesu sredstva za snimanje.

Ova mjera ima za cilj ”sakrivanje totalitarnog djelovanja SDP-a, koji je ranije svojom odlukom zabranio direktan i indirektan prenos sjednica Vijeća sredstvima informisanja”, navode u BOSS-u.

SDP izmjenama Poslovnika namjerava onemogućiti i djelovanje opozicije, jer je predviđeno da predsjedavajući Vijeća, koji je iz SDP-a, može samostalno odlučiti da govor vijećnika nije u okviru tačke dnevnog reda kada god se ukaže na nezakonito djelovanje izabranih zvaničnika i državnih službenika“, konstatuju u BOSS-u.

Iz BOSS-a naglašavaju da se “riječima ne može opisati totalitarno djelovanje SDP-a, koje je svojstveno samo režimima ogrezlim u tiraniji i koje će sigurno rezultirati nezapamćenim političkim terorom“.