BiH Udarno Vijesti

Božićni prijem kod kardinala Vinka Puljića: Istinom i pravdom do zbližavanja

Povodom katoličkog blagdana Božića nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić je u prostorima Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije upriličio prijem za brojne zvanice iz javnog života.

Na prijemu su bili prisutni predstavnici društvenog i političkog života te predstavnici vjerskih zajednica, diplomatskog kora…

“Mi kršćani u slavlju Božića slavimo Boga koji se rodio kao dijete, da bi čovjeka približio Bogu, čovjeku samom i njegovim suputnicima na zemlji. Nažalost, svjedočimo udaljavanju ljudi na svim razinama iako se radi na procesu integracije i globalizacije. Do sada se pokazao proces integracije manjkav, jer nedostaju osnovne moralne i duhovne vrednote koje moraju biti temelj približavanja čovjeka čovjeku na trajnim vrijednostima, a ne samo na koristi, interesu profitu i potrošnji!“, rekao je kardinal Puljić koji je ovom prilikom istakao značaj istine, pravde.

“Kada ćemo zaustaviti nemoral i kriminal u ovom društvu? Svi bismo htjeli da bude bolje, ali bez nas i Božje pomoći neće biti bolje. Bog neće izostaviti svoju pomoć, ako čovjek pokaže spremnost i dobru volju”, poručio je Puljić.

Kardinal se također osvrnuo i na položaj vjerskih zajednica kroz zakone o restituciji, nacionalizaciji, vjerskim blagdanima, penzioniranju vjerskih službenika.

 

Fena/Informer.ba