Crna hronika Izdvojeno Vijesti

Božidar Stanišljević priznao da je sakrio eksploziv u dvorani Borik

Dugogodišnji radnik Javne ustanove Sportski centar (JU SC) “Borik” u Banjaluci, Božidar – Bole Stanišljević (61), priznao je da je sakrio eksploziv u “novinarskoj loži”.

Kako “Nezavisne” saznaju od izvora bliskih istrazi, Stanišljević je više vrsta oružja sakrio kako bi ga kasnije preprodao, a na predaju se navodno odlučio kada je shvatio do kakvih je sve posljedica doveo njegov čin.

“Policija još provjerava njegove motive i povezanost sa drugim licima”,  izjavila je Mirna Šoja, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova  Republike Srpske.

Policija je Stanišljevića uhapsila juče zbog skrivanja više od tri kilograma plastičnog eksploziva TNT velike razorne moći.

Naš izvor je pojasnio kako je u prostoriji, takozvanoj novinarskoj loži iznad južne tribine u dvorani, otkriveno čak tri kilograma razornog TNT-a, detonator, snajper, dvije automatske puške, dva škorpiona, prigušivač i 400 metaka različitog kalibra.

Eksploziv i naoružanje otkriveno je 8. januara, dan prije svečane Akademije povodom obilježavanja Dana i krsne slave Republike Srpske.

Nezavisne/Informer.ba