Politika Udarno Vijesti

BPS: Izlaz su vanredni izbori

Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS – Sefer Halilović) smatra da je došlo pet do dvanaest i da predstojeći sastanak  lideri  stranaka koje čine kolegijume oba doma Parlamentarne skupštine BiH „šestorka“ najvjerovatnije neće završiti dogovorom izuzev Budžeta koji obezbjeđuje  njihova lična primanja od kojih se nemogu rastati.

Pošteno bi bilo  da kažu  da nisu u stanju formirati Vijeće ministara, te da prestanu sa  beskorisnim sastancima i unaprijed propalim dogovorima oko podjele ministarskih fotelja jer time povećavaju siromaštvo u ovoj zemlji koja je i ekonomski i socijalno pred kolapsom. Nema niko pravo  pa ni neke  „šetorke – četvorke“  ili  bilo ko drugi dovoditi građane  Bosne i Hercegovine u bijedu i siromaštvo te iz dana u dan povećavati  ogromni procenat nezaposlenih, gladnih i onih koji žive na rubu ekstremnog siromaštva.

BPS smatra da je njihova misija osuđena prije 14 mjeseci na neuspjeh, a građani osuđeni da budu  taoci njihovih megalomanskih zahtijeva za foteljama.

Svakom pojedincu je jasno da od  dogovora nema ništa  i da će jedni na druge prebacivati krivicu  kao i do sada.

BPS Sefer Halilović poziva  Međunarodnu zajednicu i visokog predstavnika da  iskoriste svoje ovlasti  da se formira vijeće ministara ili da se  raspišu vanredni izbori jer  u BiH nikada nije bilo gore stanje, stoji u saopštenju.

 

Informer.ba