Politika Vijesti

BPS: Lideri političkih stranaka trebaju prestati obmanjivati javnost

Vrijeme je  da lideri političkih stranaka koje čine kolegije oba doma Parlamentarne skupštine BiH prestanu s obmanjivanjem građana BiH, jer njihovi sastanci i dogovori o formiranju Vijeća ministara BiH su obična farsa i borba za fotelje, smatraju u Bosanskohercegovačkoj patriotskoj stranci (BPS – Sefer Halilović).

Kako se navodi u saopćenju ove stranke, do sada su lideri pokazali da dogovora nema i neće ga ni biti bez obzira na pritiske i očekivanja međunarodne zajednice.

“Još apsurdnija stvar je u tome da ni nakon 13 mjeseci nakon izbora i ko zna koliko sastančenja nemaju odgovornosti prema građanima, a građani koji su im dali povjerenje te su pored siromaštva i neimaštine postali taoci njihove neodgovornosti”, rečeno je u saopćenju.

Stoga, BPS još jednom apelira na međunarodnu zajednicu i visokog predstavnika da zaustave ovaj haos te tvrde da je borba za fotelje borba za lične interese zbog čega bi trebalo zaustaviti finansiranje i njihove naknade jer je to “jedini način i jezik koji oni razumiju”.

 

Fena/Informer.ba

1 Comment

Kliknite ovdje da biste objavili komentar
  • Tako je Haliloviću cijeli svijet je sit njihovih ubleha i sastančenja nikada se neće dogovoriti jer su upotpunosti njihovi stavovi različiti.Šteta što građani nisu prepoznali BPS jer bi tvoja partija sigurno učinila da se ovako neradi.