Crna hronika Udarno Vijesti

Braća Sinanović, koja su poslala bombu u Sud BiH, puštena iz pritvora

Sud BiH ukinuo je danas pritvor braći Suadu i Fuadu Sinanoviću, koji se terete za terorizam zato što su predsjednici tog suda Meddžidi Kreso poslali paket sa ručnom bombom “kašikarom“, potvrdio je njihov advokat Duško Tomić.

Nakon vještačenja utvrđeno je da su Sinanovići bezopasni“, rekao je Tomić i dodao da je medicinsko vještačenje psihijatrijske struke utvrdilo da je riječ o “čestitim momcima, a ne o nekim hohštaplerima i lažovima“.

On je rekao da je Tužilaštvo tražilo da se njiva braće Sinanović pregleda i očisti od minsko-eksplozivnih sredstava i da nije nađena nijedna eksplozivna naprava, pa se “ti momci sada mogu vratiti i mirno živjeti”.

Tomić je dodao da su njegovi klijenti, prema sudskoj odluci, obavezni da se svakih sedam dana javljaju u policijsku stanicu, dok se ne okonča krivični postupak.

Braća Suad i Fuad Sinanović iz Zavidovića uhapšeni su jer su početkom avgusta poštom poslali ručnu bombu  predsjednici Suda BiH Kreso.

Advokat Tomić je  ranije tvrdio da su njegovi klijenti bombu pronašli na “svojoj njivi” i potvrdio da su je kao “dokazni materijal” poslali na adresu predsjednice Suda BiH.

 

Srna/Informer.ba