BiH Vijesti

Bratunac: Ministar Halilović u posjeti MZ Glogova

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović danas je u Mjesnoj zajednici Glogova u opštini Bratunac prisustvovao ceremoniji puštanja u promet posljednjeg od sedam rekonstruisanih lokalnih puteva na području te opštine.

Halilović je tokom današnje ceremonije podsjetio da je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u sanaciju i asfaltiranje puta Kusovača – Halilovići uložilo 80.000 KM, čime je zaokružen veoma značajan projekat rekonstrukcije sedam lokalnih puteva, koji će doprinijeti održivosti povratka na području opštine Bratunac.

U saopštenju Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice navodi se da je Halilović naglasio da je u protekle tri godine, uključujući CEB projekat, u programe pomoći povratnicima na području opštine Bratunac uloženo više od pet miliona KM.

Prema njegovim riječima, više od dva miliona KM uloženo je obnovu oko stotinu stambenih jedinica povratnika, od čega je polovina sredstava usmjerena na rješavanje stambenih pitanja korisnika kolektivnih centara i alternativnog smještaja.

Elektrifikacija povratničkih naselja jedan je od bitnih uslova za održivi povratak. Ministarstvo je u obnovu niskonaponske mreže na području opštine Bratunac uložilo više od pola miliona KM“, dodao je Halilović

 

Srna/Informer.ba