Crna hronika Udarno Vijesti

Brčko: 15-mjesečni dječak se utopio u kanalu za popravku automobila

Petnaestomjesečni dječak Melis Muratbegović smrtno je stradao sinoć u brčanskom naselju Prutače kada je pao u kanal za popravljanje automobila koji je bio pun vode.

Nesreća se dogodila dok je porodica Muratbegović iz Šićkog Broda kod Tuzle boravila u gostima. Otac stradalog dječaka Suad Muratbegović rekao je da se Melis igrao na kauču u dvorištu ispred ljetne kuhinje, dok su oni bili u kući.

“Nije prošlo 15-ak minuta, ja sam starijeg sina poslao da vidi gdje mu je brat. On je u ovom kanalu već bio utušen. Izvadio sam ga i odnio do Doma zdravlja, ali je već bio mrtav”, ispričao je Muratbegović.

Policija je saopštila da je medicinski radnik ambulante u Maoči prijavio da je u ovu ambulantu dovezeno dijete rođeno 2010. godine, koje ne daje znakove života. Odmah po saznanju policijski službenici su preduzeli radnje s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su dovele do smrti djeteta.

Na mjestu događaja izvršen je uviđaj. O slučaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta. Tokom dana u Medicinskom centru Brčko biće izvršena obdukcija preminulog djeteta, rečeno je u Policiji.

Porodica Muratbegović jučer je trebalo da otputuje kući, nakon dva dana provedena u gostima, ali su odlučili da ostanu još jedan dan pošto je Suad, otac stradalog dječaka, dobio groznicu.

Komšije kažu da se kanal donedavno nalazio u drvenoj garaži, ali pošto je ona srušena, ostao je nezaštićen i u njega su se slile oborinske i otpadne vode.

 

Srna/Informer.ba