BiH Izdvojeno Vijesti

Brčko: Dan žalosti zbog pogibije pet mladića

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH donio je odluku o proglašenju Dana žalosti u Brčko distriktu BiH u ponedeljak, 25.4.2011. godine zbog teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo pet naših mladih sugrađana.

Prema Odluci dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja na svim zgradama Vlade i institucija Brčko distrikta BiH, stoji u saopćenju gradonačelnika distrikta.

Danas, 25. aprila u Brčko distriktu BiH ne mogu se održavati javne, kulturne, zabavne i sportske priredbe. Ugostiteljski objekti ne mogu puštati muziku, izuzev onih u kojima su već zakazane proslave, pod uvjetom da se održavaju u zatvorenom prostoru, i nije dozvoljena upotreba automobilskih i drugih sirena u koloni vozila povodom svadbi ili drugim povodom.

Obavezuju se medijske kuće s područja Brčko distrikta BiH da svoje programske sadržaje prilagode danu žalosti.

Odluka o proglašenju dana žalosti u Brčko distriktu BiH 25. aprila 2011. godine donesena je na osnovu Zakona o Vladi Brčko distrikta BiH, a u skladu s Odlukom Skupštine Brčko distrikta BiH o utvrđivanju dana žalosti u Brčko distriktu BiH.