Crna hronika Vijesti

Brčko: Fizički napali policajce na seoskom slavlju

Četrdesetogodišnji muškarac D.S. iz Bijeljine fizički je napao brčanske policajce u Ražljevu, u istočnom dijeli distrikta, kada su pokušali da provjere njegov i identitet njegovog prijatelja.

Prethodno su D.S. i njegov prijatelj V.P. /44/, takođe iz Bijeljine, na seoskom slavlju narušavali javni red i mir i uznemiravali goste, potvrdio je danas portparol policije Halid Emkić.

Nakon što je D.S. lišen slobode, V.P. je legao ispred policijskog vozila sprečavajući ih da odvezu njegovog prijatelja.

Policija je tada obojicu smjestila u policijsko vozilo, a prilikom prevoza V.P. je u više navrata uputio prijetnje na život ili tijelo policijskim službenicima, te je udarajući nogama nanio tjelesne povrede jednom policijskom službeniku i oštetio službeno vozilo, naveo je Emkić.

U Urgentnom centru u Brčkom, dežurni ljekar je konstatovao da su tri policajca i lica D.S. i V.P. zadobili lake tjelesne povrede. Obojica izgrednika su bili u pijanom stanju.

Tokom dana D.S. i V.P., za koje Srna nezvanično saznaje da je riječ o Draganu S. i Vladimiru P, biće predati Tužilaštvu distrikta, uz izvještaj o počinjenom krivičnim djelima napada na službeno lice u obavljanju poslova bezbjednosti i oštećenja tuđe stvari.

 

Srna/Informer.ba