Politika Vijesti

Brčko: Poslanici na godišnjim odmorima

Poslanici Skupštine distrikta Brčko od 20. jula do 20. avgusta koristiće kolektivni godišnji odmor, a do ljetne pauze završene su sve planom predviđene obaveze u radu parlamenta, rekao je danas Esad Atić, predsjednik Skupštine distrikta.

Nakon godišnjih odmora očekuje nas dosta posla, prije svega na kreiranju novog budžeta distrikta, zajedno sa brčanskom Vladom. Osim toga, tu je i usvajanje veoma važnih zakona kao što je Zakon o zdravstvenoj zaštiti i Zakon o oružju i municiji, te nekoliko drugih veoma bitnih zakona“, naglašava Atić.

Predsjednik Skupštine očekuje da će do septembra biti riješena i svojevrsna politička kriza u kojoj se posljednjih mjeseci nalazi distrikt.

“Vjerujem da će se i vrijeme godišnjih odmora iskoristiti za intenzivne političke razgovore i dogovore kako bi se prevazišla ova situacija koja je karakterisala posljednje mjesece u Brčko distriktu. Očekujem da predstavnici političkih partija već naredne sedmice sjednu i započnu razgovore da bi se dogovorili kako ići dalje u funkcionisanju koncentracione ili neke druge vlasti“, istakao je Atić.

 

Srna/Informer.ba