Crna hronika Udarno Vijesti

Brčko: Uhapšena osoba koja je lijepila čitulje za Republiku Srpsku

Policija Brčko distrikta identifikovala je osobu koja je na više lokacija u Brčkom lijepila plakate u vidu čitulje koja se odnosila na Republiku Srpsku, potvrđeno je iz policije.

Policija je nakon prijave da je na vratima prostorija Srpskog prosvjetnog kulturnog društva /SPKD/ `Prosvjeta` u Klosterskoj ulici sinoć postavljen plakat koji asocira na čitulju sa sadržajem koji u negativnom kontekstu predstavlja Republiku Srpsku, preduzela sve aktivnosti na otkrivanju osobe koja je to učinila i na utvrđivanju svih činjenica“, rekao je portparol brčanske policije Halid Emkić.

Prema njegovim riječima, riječ je o osobi sa inicijalima E.H. (54) iz Brčkog koji je nakon što je priveden na kriminalističko-tehničku obradu, priznao da je polijepio sporne plakate po gradu.

Nakon svih prikupljenih informacija i dokaza odlučiće se da li će se ići prema Tužilaštvu sa izvještaju o počinjenom krivičnom djelu ili će se protiv njega pred Osnovnim sudom  pokrenuti Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka“, naveo je Emkić.

Nezvanično se saznaje da je riječ o Esadu Hadžimuhamedoviću iz brčanskog naselja Kolobara.

U Brčkom postavljena čitulja za RS

Na vratima prostorija Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ”Prosvjeta” u Brčkom nepoznato lice postavilo je plakat sa ”antisrpskim” sadržajem, javio je dopisnik Srne.

Na papiru oivičenom crnom trakom ispisano je: ”Obavještenje da je Republika Srpska danas 2011. godine prestala bitisati voljom patriota BiH. Pomena neće biti. Kao takva biće bačena u zaborav i smeće historije. Ožalošćeni – ratni zločinci”.

Prema izjavama članova ”Prosvjete”, plakat je postavljen sinoć između 19.00 i 20.00 časova.

”Slučaj je odmah prijavljen policiji, a ubrzo je došao jedan policajac, koji je skinuo plakat i odnio ga sa sobom’‘, rekao je jedan od članova ”Prosvjete”.

Kako je napisano na plakatu, iza navedenog sadržaja stoji ”Otvorena grupa Ustav BiH”.

Informer.ba