Crna hronika Udarno Vijesti

Brčko: Uhapšeno sedam osoba

Sedam lica uhapšeno je u policijskoj akciji “Bingo” u Brčkom, među kojima je najviše visokopozicioniranih državnih službenika Vlade distrikta – javlja dopisnik Srne.

Portparol policije Halid Emkić nije želio otkrivati identitet uhapšenih, ali je napomenuo da se sumnja da su ta lica vršila krivična djela zloupotreba položaja i ovlaštenja i krivotvorenja službene ispravu.

Srna nezvanično saznaje da je uhapšen bivši gradonačelnik Dragan Pajić, šef odjeljenja za obrazovanje Rizo Čivić, šef Kancelarije za upravljanje javnom imovinom Brčko distrikta Miron Buro, direktor Poreske uprave Miodrag Trifković, šef Sektora održavanja u Kancelariji za upravljanje javnom imovinom Sadem Plakalo, šef Pododjeljenja za opšte poslove u Odjeljenju za obrazovanje Samir Čorbadžić i brčanski biznismen Rino Bajer.

Ova lica predata su tužilaštvu uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Šef Policije distrikta Goran Lujić ranije je rekao novinarima da za sedam lica postoje dokazi na osnovu prethodne istrage i danas prikupljenih informacija, što sve čini osnov sumnje da su počinila krivična djela iz oblasti podmićivanja i krivičnih djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti.

Policija je do popodnevnih časova pretresla 11 lokacija u zgradi Vlade distrikta i to u resorima zdravstva, obrazovanja i upravljanja javnom imovinom i finansija, te još 12 stambenih i poslovnih objekata u distriktu. Pretresena je i porodična kuća doskorašnjeg gradonačelnika Brčkog Dragana Pajića.

U akciji kodnog naziva “Bingo” pretresi su izvršeni na 26 lokacija, od toga 23 u Brčkom, dvije u Tuzli i jedna lokacija u Republici Srpskoj.

 

Srna/Informer.ba