Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Brutalno ubistvo Mustafe Bukvića: Uhapšena Dana Škrba, za dobrinjskim koljačem se još traga

Policija je sinoć na području Mostara uhapsila Danu Škrbu (30), koja je osumnjičena da je umiješana u ubistvo fotografa Mustafe Bukvića (67), koji je u četvrtak u svojoj radnji u sarajevskom naselju Dobrinja pronađen mrtav. U toku je potraga za njenim nevjenčanim suprugom Elvirom Koraćem, za kojeg se sumnja da je nožem svirepo zaklao Bukvića.

Škrba je odmah nakon hapšenja sprovedena u Sarajevo, gdje je saslušana u prostorijama MUP-a KS.

Nezvanično saznajemo da je upravo Korać preksinoć s mobitela nazvao našu redakciju te uputio prijetnje smrću našim novinarima i kolegama s FTV-a. Podsjećamo da je muškarac koji je nazvao našu redakciju preksinoć oko 20.45 sati zaprijetio našim novinarima da će ih sve pobiti ako budu pisali o ubistvu na Dobrinji.

Kurva, ja sam ga zaklao, a i vas ću sve u “Avazu” i Federalnoj televiziji ubiti ako budete pisali o ubistvu na Dobrinji “– kazao je muškarac koji se predstavio kao ubica, čija prijetnja je odmah prijavljena MUP-u KS.

Bez obzira na ugrožavanje naše sigurnosti, uspjeli smo doznati nove detalje u vezi s monstruoznim ubistvom 67-godišnjeg Bukvića u fotografskoj radnji “Foto Sanela” u ulici Omladinskih brigada na broju sedam.

Rane na vratu

Od vještaka medicinske struke Nermina Sarajlića saznajemo da je Bukvić iskrvario usljed višestrukih reznih rana na vratu nanesenih oštrim predmetom.

Brojne policijske patrole odmah su se dale u potragu za ubicama. Kako saznajemo, pripadnici više interventnih vodova MUP-a KS pretraživali su gotovo sve ulice novogradske i novosarajevske općine u potrazi za osumnjičenima.

Nekoliko ulica na Dobrinji i u Novom Sarajevu bilo je blokirano čak do šest ujutro, a pretreseno je pet do šest lokacija u potrazi za osumnjičenima.

Saznajemo da Elvir Korać i Dana Škrba imaju četverogodišnje dijete, a nastanjeni su u jednoj od dobrinjskih ulica. Korać je, kako saznajemo, izuzetno opasan kriminalac, koji je policiji poznat odranije po činjenju raznih teških krivičnih djela.

Nakon bijega iz Sarajeva policija je Danu Škrbu preko signala njenog mobitela uspjela locirati u Mostaru, gdje je i uhapšena.

Kako nezvanično saznajemo, motiv ovog svirepog ubistva su, navodno, neraščišćeni računi odranije. Dana se dogovorila s Bukvićem da mu da 2.500 KM, koje je on trebao uplatiti u penziono i invalidsko osiguranje. Međutim, Bukvić to nije učinio tokom godine, te se odlučila na čin ubistva. Špekulira se da je poslala svog nevjenačnog supruga da utjera taj dug, a on je brutalno zaklao Bukvića!

Uznemireni građani

Ispred fotografske radnje u kojoj se desilo ubistvo zatekli smo jučer dvojicu policajaca koji su je osiguravali. U okolnim radnjama raspitivali smo se o Bukviću, a svi koje smo pitali za njega kazali su nam da je bio izuzetno dobar čovjek i komšija. Kako su nam rekli, s njim su rado pili kafu u obližnjem kafiću te da je bio druželjubiv.

Podsjećamo da je nesretnog čovjeka preklanog vrata i u lokvi krvi na podu prostorije za razvijanje filma pronašao dostavljač hrane, koji je pozvao policiju.

Ispred haustora na broju sedam sreli smo Adilu Ujkanović, koja je bila preneražena monstruoznošću ubistva.

Zaista ne znam šta bih vam rekla. Prije nekoliko dana mi je izradio slike. Bio je dobar čovjek i veoma me je potreslo ovo što mu se desilo. Svi stanovnici Dobrinje su zabrinuti za sigurnost, ja noću ne smijem nigdje izlaziti “– kazala nam je Ujkanović.

Bukvić: Poznat po dobroti

Prijatelji žale za Bukvićem

Brojni prijatelji monstruozno ubijenog Bukvića prekjučer su s nevjericom i u šoku primili vijest da je njihov prijatelj ubijen, što se moglo vidjeti po njihovim porukama na Facebooku. Jedan od Bukvićevih prijatelja sve je lišio nevjerice svojom porukom: “Dragi Fočaci, istina je… Ovaj svijet je poludio, a pogotovo ova Bosna…”

 

 

Dnevniavaz.ba/Informer.ba