BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

Busovača: Romansa maloljetnice i osam godina starijeg Alena

Alen Rizvić, 24-godišnjak iz Busovače za kojim je raspisana potraga jer se sa slobodnog vikenda 23. jula, samo sedam dana prije isteka kazne, nije vratio u KPZ Zenica, a koji je u međuvremenu zasnovao vanbračnu zajednicu sa 16-godišnjom sugrađankom S. Č., jučer se telefonom javio redakciji “Dnevnog avaza”. Tvrdi da djevojku nije oteo, kako je to policiji prijavio njen otac.

U ponedjeljak, 26. septembra, na svoj 16. rođendan, kada je krenula u školu, nazvala me je da dođem po nju zato što me voli. U oči mi je rekla da je trudna. Ponovio sam to njenom ocu i rekao mu da ona ne želi kući, a on je tražio da je vidi da popričaju. Nakon što su se sreli, utrpao ju je u auto i odvezao kući. Sutradan je opet pobjegla i došla meni. Nakon toga ga je zvala i rekla da je više ne traže, da se udala, da me voli i da je trudna. Za vikend mi je iz očevog stana izbacivala stvari kroz prozor da bi mogla živjeti kod mene. Inače, upoznao sam je prije šest mjeseci, kad sam bio na dopustu” – priča Rizvić.

Dodaje da su ga njeni roditelji prijavili za otmicu, a S. Č. je nakon toga dala izjavu u policiji u kojoj je to negirala i kazala da je od kuće otišla samovoljno.

Ne daju joj sa mnom jer nismo iste nacije, jer sam robijaš… Ipak, borit ću se za nju dok sam živ i ne planiram odustati. Od sada pa za sto godina bit će moja, to nek zna i Bog i narod. Bit će moja jer je volim puno, a znam da i ona voli mene. Rekla im je da će se udati za mene kad-tad “- objašnjava Rizvić.

Na naš upit misli li se vratiti u zatvor na odsluženje kazne, Rizvić je kazao da će to uraditi čim završi neke obaveze. Nije nam odgovorio odnose li se one na njegovu voljenu djevojku koju je otac prekjučer ponovo vratio kući.

 

Informer.ba