Region Vijesti

C.Gora: Ponovo zapaljeno vozilo lista “Vijesti”

Službeno vozilo “opel” Nezavisnog dnevnika “Vijesti” zapaljeno je jutros oko 4.00 časa u podgoričkom naselju Masline, nakon što su prije desetak dana izgorjela dva vozila ovog lista.

Požar je podmetnula za sada nepoznata osoba, a na vozilu je pričinjena manja materijalna šteta.

Bivši radnik “Vijesti” Tonko Nišavić, ispred čije kuće je zapaljen automobil, rekao je da je policajac koji je slučajno prolazio tim putem primijetio za sada nepoznatu osobu koja je zapalila vozilo.

Pet minuta prije 4.00 časa tuda je naišao policajac koji je, kako mi je ispričao, vidio da neko pokušava da zapali automobil. Potrčao je da ga uhvati, ali ga nije stigao. Ipak ga je omeo pa nije uspio u svojoj namjeri do kraja. Žagor policajca, koji je gasio zapaljeno auto, i komšije probudili su me“, rekao je Nišavić i dodao da se ubrzo pojavila i ekipa za uviđaje, koja će u toku dana opet obići mjesto.

Nišavić je bivši šef voznog parka “Vijesti”, a automobil ispred njegove kuće stoji već tri mjeseca, od 15. marta kada mu je istekla registracija. “Vijestima” je nezvanično rečeno da policija pregleda snimak video nadzora, koji je postavljen na jednom od objekata u naselju.

Obavljen je i razgovor sa policajcem koji je primijetio osobu koja je zapalila vozilo “Vijesti”. Policijaci obavljaju razgovor i sa ljudima iz komšiluka, kao i sa zaposlenima u prodavnicama i dragstorima koji su bili otvoreni u to vrijeme.

Dva službena vozila “Vijesti” izgorjela su 14. jula na Bulevaru revolucije, preko puta Agencije za nacionalnu bezbjednost. Za sada nepoznata osoba, ili više njih, polila su tada benzinom dva službena pik-ap vozila sa jasnim oznakama ovog dnevnika.

 

Srna/Informer.ba