Crna hronika Vijesti

Čandić: Pucanj u sanitetsko vozilo je pokušaj ubistva

Vozač automobila “golf dva” pucao je u Brčkom u sanitetsko vozilo brčanskog Urgentnog centra u subotu. piše Dnevni avaz.

Pucanj u sanitetsko vozilo Urgentnog centra Opšte bolnice Brčko na Bulevaru mira u Brčkom bio je pokušaj ubistva, izjavio je danas šef Odjeljenja za zdravstvo u Vladi distrikta Admir Čandić.

Pucano je u zdravstvene radnike u momentu kada su činili maksimalan napor da pacijentu, koji se nalazio u vozilu omoguće da što prije dobije ljekarsku pomoć”, rekao je Čandić na konferenciji za novinare.

On je istakao kako je nezadovoljstvo zdravstvenih radnika kulminiralo i da od pravosudnih organa očekuju da “efikasno urade svoj dio posla”.

Šefica Urgentnog centra Vesna Mihajlović kaže da se zaposleni u ovoj službi pitaju da li uopšte treba da dolaze na posao, ako će se ovako postupati prema njima.

Vozač automobila “golf dva” pucao je na Bulevaru mira u Brčkom u sanitetsko vozilo brčanskog Urgentnog centra u subotu, oko 23.00 časa. On je jednim hicem pogodio vrata sanitetskog vozila, ali niko nije povrijeđen.

Portparol policije Halid Emkić rekao je danas da je slučaj prijavio dežurni policajac na Bulevaru mira i da su policijski službenici pronašli oštećenje od metka na vozila, te najavio da će protiv M.P. biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanja opšte opasnosti.

Kako se nezvanično saznaje riječ je o Mladenu Paniću iz Brčkog.

Ubrzo nakon incidenta brčanska policija je pronašla Panića, automobil i pištolj kojim je izvršio ovo krivično djelo, ali motiv ovog incidenta još nije poznat.