Izdvojeno Region Udarno Vijesti

Carla del Ponte svjedoči protiv Đukanovića i Caneta?

Tužilaštvo u Švajcarskoj prikuplja dokaze za optužnicu za pranje novca protiv biznismena Stanka Subotića Caneta i šefa DPS Mila Đukanovića, a ključno svjedočenje očekuje se od nekadašnje tužiteljke Haškog tribunala Carle del Ponte, saznaje Kurir.

”Del Ponteova je izgleda došla do nekih dokaza dok je radila kao tužiteljica u Hagu i pristala je da se odazove na poziv švicarskog tužilaštva” – otkriva Kurirov izvor iz Švicarske.

Prema njegovim riječima, nakon posjete švicarske predsjednice i ministrice spoljnih poslova Mišlin Kalmi Rej Srbiji u novembru ove godine, neke stvari su se promijenile.

”Izgleda da Cane više nije siguran u Švicarskoj i da mora da traži azil u novoj zemlji. Pa i Đukanović je, kad je išao u posjetu Azerbejdžanu, pitao za Canetov azil” – dodaje sagovornik Kurira uz opasku da se obruč oko porodice Đukanović sve više steže.

U prilog toj tezi, sagovornik podsjeća i na istragu koju je američki Okružni sud u Njujorku vodio zbog malverzacija prilikom privatizacije crnogorskog Telekoma u koje je navodno umiješana i Đukanovićeva sestra Ana Kolarević.

Predrag Marić, Subotićev pravni zastupnik, nije upoznat sa optužnicom protiv njegovog klijenta.

”Pravo da vam kažem, nisam upoznat s tim. Ništa ne znam o tome’‘ – kratko nam je rekao Marić.

 

Informer.ba