BiH Politika Udarno Vijesti

Čavić čestitao nogometašima BiH, a parlamentarcima poručio da su bezobrazni

Lider novoformiranog Narodnog demokratskog pokreta (NDP) i nekadašnji predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić pohvalio je pobjednički niz nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i kazao da bi plasman BiH na Mundijal u Brazilu 2014. bio fantastičan uspjeh.

“Ono kako sada igraju reprezentativci BiH je fantastično, pogotovo ako se ima u vidu činjenica da nijedna država sa prostora bivše Jugoslavije, osim BiH, sada nema šanse da direktno ode u Brazil. Plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo bila bi sjajna stvar za Bosnu i Hercegovinu. Bila bi to jedna lijepa i pozitivna vijest iz države iz koje stalno dolaze sumorne vijesti”, kazao je Čavić za agenciju Anadolija.

Za jednog od najutjecajnijih opozicionih političara u Republici Srpskoj, eventualno odigravanje utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci je čisto tehničko pitanje, a odluku bi trebao donijeti Nogometni savez BiH.

Smiješne i bezobrazne žalbe državnih parlamentaraca

Komentarišući posljednja politička prepucavanja u vezi sa novim zakonom o jedinstvenom matičnom broju, proteste građana u Sarajevu, kao i poruku predstavnika Republike Srpske da se više ne osjećaju sigurnim u glavnom gradu BiH, Čavić je kazao da je “sve što se dešavalo u Sarajevu čista politička dreka, bez uporišta u relanosti”.

“Umjesto da provedu odluku Ustavnog suda BiH, poslanici državnog parlamenta su do te mjere sve ispolitizovali da ja nemam riječi kojima bih to opisao. Za mene je smiješno i bezobrazno da su se parlamentarci žalili na povredu slobode kretanja, a tu istu slobodu su ograničili za hiljade novorođene djece u BiH. Ja mogu govoriti i na osnovu ličnog iskustva, jer dva mjeseca nisam mogao vidjeti unuka koji je rođen u inozemstvu i koji je jedva dobio jedinstveni matični broj”, naglasio je Dragan Čavić u razgovoru za agenciju Anadolija.

Anadolija/Informer.ba