BiH Udarno Vijesti

CCI osuđuje šutnju nadležnih organa u vezi sa ubistvom djevojke u Mostaru

Centri civilnih inicijativa (CCI) u svom današnjem saopćenju najoštrije osuđuju šutnju nadležnih na svim nivoima vlasti, od gradske, preko kantonalne do federalne i državne, u vezi s hladnokrvnim ubistvom mlade djevojke, koju je, kako navode, prošlog vikenda ubio policajac, šef obezbjeđenja u zgradi Vlade FBiH u Mostaru.

Ispred mostarskog hotela Ero, u samom centru grada, ispucavši 4 hica iz službenog pištolja, ubio je našu sugrađanku jedan od onih čija je dužnost i obaveza da štiti građane i sprječava zločine.

Umjesto jasne osude zločina, preuzimanja moralne odgovornosti, ostavki ili smjena i izraza najdubljeg žaljenja porodici, od strane nadležnih muk.

Šta nam to svojom šutnjom poručuje vlast? Treba li građani Mostara i cijele države da žive u strahu? “, navode iz CCI-a te pozivaju sve nadležne na odgovornost i traže hitnu reakciju i informisanje javnosti o poduzetim koracima.

Zahtjevamo od vlasti da se prema čitavom slučaju odnosi imajući u vidu da je zločin počinilo službeno lice, u radno vrijeme, oružjem koje mu je dala država. I zato mora odgovarati još neko, a ne samo počinilac ubistva“, stoji u saopćenju.

 

Fena/Informer.ba