Svijet Udarno Vijesti

Češki ministar finansija išamarao prolaznika ispred parlamenta

Češkom ministru finansija Miroslavu Kalouseku popustili su danas obično čelični nervi i umjesto da odgovori duhovitim ironičnim opaskama, po kojima je poznat, išamarao je na ulici ispred parlamenta prolaznika koji ga je izvrijeđao.

“Odbijam da se radilo o bilo kakvom izgredu. Izašao sam iz parlamenta i bezobrazno me je verbalno napao mladić star kao moj sin. Uvrede su bile tako grube, da sam pomislio da je umjesno da mu nalupam par šamara. Pošto se poslije toga bunio, lupio sam mu još par šamara”, opisao je Kalousek.

Do novinara je vijest o izgredu doprla zahvaljujući poslanicima iz vladajuće koalicije, koji su potvrdili da je Kalousek fizički nasrnuo na 22-godišnjeg mladića, zato što je vikao da je ministar finansija lopov koji će jednog dana da visi na vješalima.

Sam ministar ne vidi ništa problematično u tome što je išamarao prolaznika.

“To nema veze sa funkcijom u Vladi. Jednostavno sam išao ulicom, ja, stariji čovjek, a nekakvo drsko derište me je izvrijeđalo, i ja sam mu lupio par šamara. Učinio bih to ponovo”, kazao je novinarima Kalousek, prenosi RSE.

Takvo ponašanje je, međutim, Kalouseku zamjerio premijer Petr Nečas. Na konferenciji za novinare na kojoj je rekao da je Vlada usvojila budžet za narednu godinu, premijer je rekao da je Kalousek u igri za ministra finansija godine, ali da nikako ne bi mogao da uđe u konkurenciju za pedagoga godine.

 

Informer.ba