Svijet Vijesti

Češki policajci lobanju žrtve ubistva koristili kao ukras!

Češke policajce, koji su koristili lobanju žrtve ubistva kao ukras, tužila je rodbina ubijenog.

Ljudska lobanja pronađena je prije tri godine, ali je istraga zatvorena, jer nije bilo moguće utvrditi način na koji je muškarac umro.

Tijelo je donedavno bilo neidentifikovano, kada je pomoću novog kompjuterskog programa policiji omogućeno da skeniranjem lobanje otkriju da je pripadala nestalom Fransisu Vandasu.

Policajci iz mjesta Volari lobanju su nakon čišćenja koristili kao držač za knjige na polici. Na lobanje je bila i policijska kapa.

Oni su se čak i slikali sa lobanjom koja je sada predmet tužbe porodice ubijenog. Na pojedinim društvenim stranicama takođe je objavljena fotografija lobanje.

Kada sam došla po posmrtne ostatke vidjela sam lobanju kako stoji  na polici uz kriglu piva i sa policijskom kapom. To je bilo šokantno. Šef policije uveo me je u kancelariju, skinuo kapu sa lobanje i dao mi je rekavši da pripada mom zetu. Bila sam užasnuta“, rekla je Ružena Breznanova (59).

Portparol policije Radek Sandorov rekao je da je pokrenuta temeljna istraga i da će, ukoliko svi navodi budu tačni, biti pokrenut disiplinski postupak protiv odgovornih,pišu Nezavisne novine.

 

Informer.ba